Back to Top

Eten en Drinken

Serranito

Honger op de Feria? Neem een Serranito. Dit broodje staat bekend onder vele namen zoals: Chispazo de lomo of Montadillo de lomo (klein broodje).
Op het broodje zit: gebakken varkenshaas (lomo), jamon Serrano, gebakken groene paprika (pimiento verde) en wat olie en zout.

 

 

 

 

 

Rebujito

Typisch drankje van de Andalusische Feria. Neem een kan of maatbeker van ruim 1 liter en gooi er veel ijs in. Doe er een halve fles Sherry in. In principe kan het met elke soort sherry maar het meest gebruikelijk is een droge Sherry zoals Manzanilla of Fino. Vul de kan verder met maximaal een halve liter 7-up of Sprite. Eventueel wat mintblaadjes erbij. Serveer de Rebujito in kleine glaasjes. Maak niet te veel in één keer aan en laat het niet te lang staan omdat de smaak snel achteruit gaat door het smeltende ijs!

 

 

 

Churros

 

Een bezoek aan de feria is niet compleet zonder het eten van churros. Deze typisch Spaanse zoete lekkernij bestaat uit gefrituurde deegslierten met suiker of chocoladesaus. Eigenlijk moet je zoiets niet zelf maken, maar gewoon kopen. De laatste tijd ziet men in Nederland soms ook kramen die churros verkopen. Voor de doe-het-zelver hier toch een recept (op eigen risco):
Smelt in een pannetje 100g boter of magarine. Voeg er 200g bloem bij en een beetje zout. Doe er vervolgens beetje bij beetje 150 ml water bij en blijf voorzichtig verwarmen en roeren. Het deeg zal op een gegeven moment als een bal loslaten van de pan.
Stop met verhitten en voeg nog 3 eieren toe.
Doe het deeg in een slagroomzak. Verhit een frituurpan op ongeveer 180 graden en knijp een beetje van het deeg in de olie. Bak de churros lichtbruin en serveer ze met suiker of chocoladesaus.

Tinto de Verano

Een heerlijk drankje tijdens warme zomerdagen. Tinto de Verano, ofwel "Zomerwijn", lijkt een beetje op Sangria maar dan zonder die vervelende vruchtjes waarin je je lelijk kunt verslikken. Tinto de Verano bestaat uit 50% rode wijn en 50% Sprite of 7-Up en wat ijs. Neem goedkope wijn want door de limonade proef je toch weinig van de kwaliteit. Het drankje is vooral populair in Zuid-Spanje. Bij sommige gelegenheden wordt het zelfs uit de tap geserveerd. Volgens kenners is Tinto de Verano het lekkerste met La Casera, la refresca mediterráneo, in plaats van 7-up.