Net als voorafgaande jaren zijn we naar het Fiesta Rociera in Vilvoorde gegaan. Helaas kon Aurelio, onze vaste "reisleider", er dit jaar door ziekte niet bijzijn.  In Vilvoorde wordt jaarlijks de bedevaart van La Virgen de Rocío "in het klein" uitgevoerd door de CACD Peñarroya uit Vilvoorde.

Het feest startte in de "Onze-Lieve-Vrouw van Goede Hoop"-kerk in Vilvoorde. De Maagd werd de kerk in gedragen en er volgde een kerkdienst. De mis was in de Spaanse taal, een groot deel van de mensen droeg Spaans-traditionele kleiding en er werden Sevillanas gezongen. Geheel traditiegetrouw verbleven enkele zondaars tijdens de mis in de kroeg tegenover de kerk. Vervolgens werd la Virgen de Rocío in een lange bonte stoet van mensen, paarden en Sevillanajurken naar het landgoed "De Drie Fonteinen" gebracht. Aldaar werd ze op emotionele wijze gedragen naar een geimproviseerde kapel (kopie van de Spaanse kapel in Rocío) aan de grote binnenplaats van het koetshuis. Daarbij werd ze schitterend toegezongen met het Salve Rociera door Chico y Altamira.
 
Toen kon het echte feest beginnen. Er werd gegeten (waaronder zeer heftige "broodjes" chorizo) en gedronken (tinto de verano uit de tap) en "last but not least" er werd gedanst op de muziek van Chico (Sevillanas, rumba's, Paso doble, Salsa). Het gerucht gaat dat Annette, Janita en Carmen trouwe fans zijn geworden van Chico. Tijdens het feest was er zo nu en dan een moment van bezinning: de muziek stopte dan om ingetogen de Maagd toe te zingen. La Virgen vond het blijkbaar mooi, want de hele dag was het schitterend weer. Het feest ging door tot in de late uurtjes. Vermoeid en met blaren op de voeten keerden de Nederlandse bedevaartgangers terug naar het hotel. 
 
De volgende dag ging 's middags het feest weer verder. We hoorden minder muziek van Chico maar wel veel Sevillanas.  Aan het eind van de middag waren we voldoende vermoeid om naar huis te gaan. Dank aan aan de  CACD Peñarroya voor de uitstekende organisatie van het feest.

 

Salve Rociero door Chico y Altamira, gefilmd door Annette.

Hieronder nog een leukfilmpje van Youtube: 

....en verder nog wat foto's

De Nederlandse bedevaartgangers.

 Meer fotos zien? Klik hier!