In mei hebben we twee Feria's bezocht. Die van El Puerto de Santa Maria en die van Jerez. Dit jaar vielen beide Feria's gunstig.

 

De eerste dag in Sevilla: Pieter was met 5 vrouwen, maar door de grote hoeveelheid winkels die in korte tijd bezocht moest worden, viel dat toch een beetje tegen. Gelukkig was er nog even tijd voor een blik in het Alcazar en de Giralda. De volgende dag met de trein naar El Puerto. Daar aangekomen bleek het pension gelukkig beter dan dat sommigen vooraf beweerden. Na het demonstreren van de jurken in de patio snel op weg naar de Feria.

De bustocht naar de Feria was een avontuur op zichzelf. Nooit geweten dat er zoveel mensen tegelijk in één bus konden. Ondanks de drukte (of juist dankzij) was het in de bus een vrolijke boel met vooral veel herrie.
De Feria van El Puerto (Officieel: Feria de primevera y Fiesta del Vino Fino)  bestaat uit zo'n 50 Casetas. Een caseta is een soort tent/huisje waarin gegeten, gedronken en gedanst kan worden. De Casetas zijn zo geplaatst dat een soort "dorp" ontstaat. Je kan er zelfs de weg in kwijt raken (vooral als je wat gedronken hebt). De wegen zijn van zand met een opvallend gele kleur.Overdag flaneren er mensen in schitterende kleding op paarden of in koetsen.
 

 's Avonds wordt de Feria verlicht door een adembenemende feestverlichting van duizenden lampjes. In het midden van de Feria staat de grootste caseta: de Caseta Municipal. Aurelio vertelde dat de gemeente had verordend dat alleen Spaanse traditionele muziek mocht klinken voor middernacht. Dat klopte ongeveer. De Sevillana-danskwaliteit van de autochtone bevolking viel wat tegen, al moet ik toegeven dat onze danskwaliteit na wat rebujitos ook daalde, maar de stemming werd steeds beter.

 

De dames hadden ontdekt dat de aankopen in Sevilla nog niet voldoende waren, dus de volgende dag was het weer winkelen. Na het kopen van een jurk, wat instructies van Pilar en 3 bezoeken aan een vriendelijke plaatselijke naaister, was iedereen tevreden.
De hele verdere week zijn we naar de Feria gegaan. Ik zal dus niet steeds herhalen over de vele Sevillanas die we gedanst hebben en de rebujito die daarbij rijk vloeide.

Vanaf woensdag zijn we naar de Feria van Jerez (Feria del Caballo) gegaan.  Voorafgaand aan de Feria hebben we de Real Escuela Andaluza del Arte Ecuestre (koninklijke paardrijschool) bezocht. De Feria van Jerez is flink groter dan de van El Puerto. Verder hetzelfde concept: Mooie kleding, paarden, vrolijke mensen, casetas, eten drinken en veel Sevillanas dansen.

Welke feria was nu de leukst? Een moeilijke vraag. We zijn er nog niet uit. Gelukkig hebben we nog een jaar om daaover na te denken.

Voor meer foto's klik hier