In het voorjaar van 2010 zijn we weer naar Andalucia gegaan om te feesten op de Feria van El Puerto de Santa Maria. Verder hebben we de start van de Romería de El Rocio meegemaakt.

 

De reis naar Spanje was niet zonder problemen. Door IJslandse vulkaanas werden vluchten vertraagd en raakten een koffers met kleren zoek. Er moest dus flink geimproviseerd worden.

 

Gelukkig kwam alles en iedereen toch nog aan in El Puerto en konden we ons volledig wijden aan de Feria de Primavera y Fiesta del Vino Fino. Net als onze reis in 2009 was er veel te zien en hebben we weer "enkele" Sevillanas gedansd.

 

Zoals te hieronder te zien is, kon de lokale politie zich verheugen in de warme belangstelling van onze dames.

 

Op uitnodiging van Jeroen en de Hermandad de San Fernando hebben een paar van ons de start van de Rocio meergemaakt en hebben we de rivier Guadalquivir overgestoken bij het plaatsje Sanlúcar de Barremeda. Een indrukwekkende gebeurtenis. Het begon al spannend omdat we in de kar van de Hermandad moesten instappen (lees: achterna rennen) vanaf de Feria van Puerto. Gelukkig werd de kar getrokken door een,  niet al te snelle, traktor. Terwijl we zongen en een "drankje" namen, werden we gebracht naar het strand van Sanlúcar. Daar konden we foto's maken en eten bij de Hermandad.

 

 De avond voor de oversteek: feestvieren, eten en drinken op het strand van Sanlúcar.

De dag van de oversteek

Helaas konden we na de oversteek niet verder mee en zijn we met de boot weer teruggekeerd naar Sanlúcar. 's Avonds in El Puerto nog met elkaar wat sterke verhalen uitgewisseld over de avonturen op de de Feria en Rocío.

 

 Voor meer foto's van de Feria van Puerto en de oversteek in Sanlúcar klik hier