Op 6 en 7 juni hebben de we de Euroferia Andaluza bezocht. Deze feria bij het Atomium in Brussel is één van de grootste buiten Spanje.

We begonnen zaterdagmiddag met wat rondslenteren om in de stemming te komen. Naast de traditionele feria-ingredienten zoals: paarden, sevillanas, tinto de verano en churros, troffen we ook andere zaken aan waaronder: sidra en chorizos uit Asturias en salsa en rum uit Zuid-Amerika. Dat maakte de sfeer wat internationaler dan de gemiddelde feria in Spanje..

Aurelio en Pieter waren enthousiast over de sidra, mede omdat deze moest worden ingeschonken met de fles hoog boven het hoofd. Verder was er natuurlijk sevillanamuziek (altijd wel even zoeken). De feria was goed bezocht door mensen van allerlei nationaliteiten. Voor de casetas stonden grote pannen met paella. Er liepen mooie dames in Sevillanakleding. Soms waren het allleen de metalen bollen van het Atomium, die je eraan herinnerden dat dit niet in een ver land was, meer "gewoon" Brussel.
Eenmaal in de stemming gekomen, begonnen Carmen en Annette een meet&greet met de zanger Chico. Ook hebben een paar van ons deelgenomen aan een sevillana-danswedstrijd.

Toen we in het holst van nacht terugkeerden naar het hotel, wilde Aurelio (net als vorig jaar) gaita, een soort doedelzak, spelen, maar de anderen vonden dat (eveneens net als vorig jaar) geen goed idee.
De volgende dag ging het feest weer verder. Laat in de middag was het mooi geweest en gingen we moe maar voldaan terug naar Nederland.

Voor meer foto's klik hier